Начало | ЧНУ "Питагор" | Учебна дейност | Извънкласни дейности

Извънкласни дейности

Баскетбол

Баскетболът е динамична, емоционална и завладяваща игра, която увлича със своята непредсказуемост, формира физическите качества и психиката. Нейният естествено приложен характер я прави лесно достъпна и обичана игра сред учениците от всички възрасти.

 

Ето защо в ЧНУ "Питагор" баскетболът е въведен като средство за стимулиране на физическото и психическото развитие на децата още от предучилищна възраст, и се изучава и практикува масово във всички степени на училищното физическо възпитание.

Съществува една разновидност на баскетбола, която се появява в резултат на стремежа да се доближи до възможностите на детския организъм – минибаскетбол.

Минибаскетболът е приспособен към двигателно-функционалните и психически способности на децата, като за целта са променени правилата – намален размер на терена, по-ниска височина на обръча, по-малка по обем и тегло топка, по-кратко е времетраенето на играта и др. Девизът е: „ЕЛА И ОПИТАЙ С НАС!".

Желаещите бъдещи баскетболисти трябва да обичат играта с оранжева топка и да имат желание да тренират. За останалото, а именно уютен и топъл салон, добър треньор и отлична подготовка ще се погрижи ЧНУ "Питагор".

Футбол

Треньорите са от Детски футболен клуб "Лъвчетата". Клубът работи по програма на ФИФА и УЕФА за развитие на тактико-физическите и технически футболни умения на децата. Програмата работи в подкрепа на борбата срещу болести като затлъстяването, гръбначните изкривявания и занижената двигателна култура на днешните деца. Треньорите се стремят да развият у децата основни ценности ка то трудолюбие, другарство, преодоляване на трудности и взаимопомощ.

Шах

Занятията се провеждат от квалифицирани преподаватели от „Столичен център по шахмат – София", които са специалисти за ранната детска възраст. Обучението цели да развие логическите и математическите умения на децата и да създаде интерес към логическите спортни игри. Програмата е съчетана с аудио и визуална подготовка, решаване на задачи с учебници и учебна тетрадка, участие в турнири спрямо нивото и индивидуалното развитие на децата.

Информационни технологии

Обучението по Информационни технологии в начален курс на ЧНУ „Питагор" е насочено към овладяване на основни знания и умения, свързани с учебната дисциплина и се извършва главно на практическа основа.

Програмите, с които учениците работят са: Scratch ( продукт за малки програмисти), Paint (редактор на изображения), Comenius Logo (специализирана среда, подходяща и за обучение на малки деца под Windows, в основата на която стои езикът за програмиране Лого), MS Word ( програма за текстообработка), MS PowerPoint ( програма за създаване на компютърни презентации).

Информационни технологии в начален курс развиват компютърните възможности на учениците, логическото им мислене, както и естетическото им възприятие.

Народни и хип-хоп танци

Занятията се провеждат от квалифицирани преподаватели от танцовата школа „Гайтани". Предимство е, че сградата на школата се намира в двора на училището и децата имат възможност да използват слециализираните зали, оборудвани със специална настилка, огледала и стенки, каквито са необходими за професионално обучение. Децата научават основни движения и ги съчетават в танц, но наред с това са възпитавани в усет към естетиката, толерантност и вежливост.

Приложни изкуства

Ателието по приложни изкуства е мястото, където децата придобиват различни умения, експериментирайки с различни материали и техники, научават се на концентрация, зареждат се позитивно и събуждат потенциала и креативноста си. Създавайки със собствените си ръце изкуство, децата придобиват самочувстие, увереност във възможностите си и овладяват излишната си енергия, канализирайки я в творческо занимание. Въображението е това,което може да те заведе навсякъде където поискаш, за това успоредно с предварителната ни програма, ние даваме възможност на детето да реализира и собствените си идеи и фантазии, насочвайки го и запознавайки го с нестандартни техники и стилове на работа.

Нашите основни цели са да докоснем детето до света на изкуството, да го научим на търпение, постоянство и любов към творчеството, да възпитаме у него чувство за красота, съвършенство и естетика, да развием потребността му от общуване с изкуството.

„ Детето не е съд, който трябва да напълним, а факел, който трябва да запалим" Сократ

Бранимира Хаджиева /преподавател по изобразително изкуство/

Студио „Музика и театър"

Цел: Предоставяне на поле за изява и развитие на творческите способности и въображение на децата посредством занимания с музика и театър.

Дейностите, предвидени за работа на студиото са:

Пеене –придобиване на основни певчески навици и умения; развитие на музикален и хармоничен слух, метроритмичен слух, точно интониране и др.

Детски народни музикални игри и песни;

Сценично поведение, техника на говора и правоговор, дикция и артикулация, ритмика;

Фолклор - българските традиции – празници и обичаи;

Гатанки, пословици, наричания и народни умотворения;

Приказки и предания.

Участия и изяви на училищни и извънучилищни мероприятия.


Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

 тел. 02/ 971 33 00;
GSM 088/ 699 70 62;
E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | ЧНУ "Питагор" | Учебна дейност | Извънкласни дейности