Начало | Е-вестник | Бързо изгряваща, бързо залязваща

Бързо изгряваща, бързо залязваща

     Повечето от вас може и да не ни  познават лично, но със сигурност са ни виждали по коридорите на училището. Тези, които знаят кои сме сигурно се чудят защо точно ние пишем тази  рубрика. Отговорът е много прост! Ние сме невидимите, на които никой не обръща особено внимание, но скрити в сенките виждаме всичко отстрани.

     Затова решихме ние да сме и героите в тази училищна история, които да отърват нещастните, заблудени души на нашите съученици от покварата на грешните феймъси, кифли и кроасани.

     Но нека погледнем сериозно на нещата, защото въпреки че повечето не знаят за това, има деца, които страдат и биват пренебрегвани от начина, по който феймъсите се държат и най-вече от стереотипите, които налагат. И не се обръщаме към определени хора и класове, а споделяме опита и наблюденията си, натрупани през годините ни в училище. Затова ще ви разкажем повече за това кой е наистина феймъс или не, или кой трябва или не трябва да бъде популярен, защото грозната истина е, че в съвременният свят най-често грешните хора налагат грешни представи за това как трябва да стоят нещата.

     По наше мнение феймъсите се делят на две групи- “positive” и “ negative”.

     Първите са тези, които са направили нещо добро и хората знаят за тях по точно тази причина, но за съжаление ние не трябва да говорим с имена и затова не можем да дадем конкретни примери.

     Вторите са тези, които са станали популярни без да има някаква причина да са такива и най-често, въпреки че те самите не го осъзнават, тяхната слава не е особено добра. За жалост има много хора, които им подражават поради вътрешна несигурност в собствените си качества, а още по-лошо е че има и такива, които дружат с тях само за да получат така желаната слава. Както всеки знае ако дружиш с феймъс, то и ти си такъв.

     Накратко, както всяка монета, и тази на популярността си има две страни, но едната, която си заслужава да бъде показвана винаги остава в сянка. Ние не твърдим, че да си феймъс е лошо, но това не те прави по-добър от другите и не ти дава право да определяш кой с кого трябва и не трябва га общува.

 

Станислава Димитрова 8 клас
Ана Нисторова 10 клас

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | Е-вестник | Бързо изгряваща, бързо залязваща