Начало | Е-вестник | Успешните Ние | Пътят към успеха

Пътят към успеха

Днес научихме за успеха на Габриела Георгиева, ученичка от випуск 2012 на ПЧМГ. След успешното завършване на нашето училище тя продължи своето образование в престижния университет Queen Mary, гр. Лондон, Великобритания.

Тази година Габи е спечелила стипендия в размер на € 5000 и обучение по специална програма на New York Bar. Гордеем се и вярваме в нея, и й пожелаваме още по-уверено да крачи към своята реализация!

Предоставяме ви статията, публикувана на сайта на организацията Aspiring Solicitors, http://www.aspiringsolicitors.co.uk/new-york-bar-scholarship/ .

 

Казвам се Габриела Георгиева (на снимката най-вдясно) и съм студентка по Право, последна година в университета Queen Mary, Лондон. Миналата есен се записах за участие  в конкурса за есе на тема "Правото да бъдеш забравен", организиран от Aspiring Solicitors в сътрудничество с BARBRI International, и спечелих първа награда - пълно финансиране по програма на New York Bar на стойност £5,000.

Когато за първи път чух за конкурса,  реших, че това е чудесна възможност за всеки, интересуващ се от кариера в областта на правото, тъй като New York Bar предоставя международна квалификация, която позволява да се практикува навсякъде по света. Освен това, предвид факта, че пазарът за юристи е изключително конкурентен, е много важно да се разгледат всички опции и да се използват всички възможности, които може да имате, за да се откроите. Без съмнение, Aspiring Solicitors и BARBRI International допринасят много за предоставянето на такива възможности. Друга причина да се включа в конкурса, е темата, която се основава на скорошно решение на Съда на Европейския съюз касаещо взаимовръзката между работата на Интернет търсачките и уеб сайтове, от една страна, и правото на Интернет потребителите на неприкосновеност на личния живот, от друга. Участието ми в конкурса ми даде още нещо, което аз не оценявах напълно, докато не започнах да пиша есето си. Целият процес на проучване на толкова противоречива тема с бъдещо много широко приложение, търсенето и четенето академични източници, мисълта за въздействията , които може да се проявят в дългосрочен план, имайки 

предвид всички възможни гледни точки и т.н., и всичко това самостоятелно, се оказа страхотно преживяване. 

Бих насърчила всеки да участва в следващия конкурс, и мога да обещая, че това ще си струва!

 

Бих искал да благодаря на Крис и Mейрид за предоставената ми възможност и за подкрепата им. Очаквам с нетърпение да стартирам обучението си по програмата тази есен. Есето ми може да бъде прочетено на Gabriela Georgieva, New York Bar Scholarship Competition.

 Габи

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | Е-вестник | Успешните Ние | Пътят към успеха