Начало | Е-вестник | Успешните Ние | Петък 13

Петък 13

На  13.03.2015г се проведе заключителният  етап от научно- изследователски проект we SPOT за петите класове „Рециклираме – мислим в ЗЕЛЕНО”.

 

Денят на състезанието е избран специално. Петък 13.03. провокира фаталистите и мистиците, но за хората на точните науки и учениците от ПЧМГ е навечерието на най-хубавия празник – Денят на числото пи, рожден ден на училището. Състезанието на петокласниците е и най-подходящият начин за отбелязване на единайсетгодишнината на нашето училище. Вълнения, страсти, желание за победа, нужда да покажеш най-доброто от себе си,  колективен дух и по малко съмнения и страх са богатите  и разнообразни чувства, с които може да се пресъздаде атмосферата на празника. Журито / госпожа Б.Караджова от „Екопак”, господин Т.Тодоров от ЕС „За Земята”и госпожа Н.Николова от СУ „Св Климент Охридски”/, по традиция, е строго, но справедливо. Сълзите – и от радост, и от разочарование. Но усещането за тържество и празник се изписа на лицата на всички. Заслугата е и на вокалната група с ръководител госпожа М.Топалова, и на песента „Нашата планета Земя”.

Усилията от няколко месеца труд и на трите класа увенчаха празника. Класирането открои победители, но не и победени. Победата е за всички, за бъдещето на планетата, за радостта от природата, за зелените гори и чистите води.

И на рожден ден като на рожден ден – голяма празнична торта, награда за  5.б клас, подари госпожа Влъчкова, а наслаждението беше за всички присъстващи.

Награди раздадоха и нашите приятели от „Екопак” за теоретичната част на състезанието, където  с презентацията си се отличи отборът на 5.а клас.

Награда са и щедрите овации на всички гости и участници за артистизма, костюмите и личното поетично творчество на учениците от 5.в клас.

Честит рожден ден, ученици, учители и служители на Първа частна математическа гимназия и ЧНУ „Питагор”! Бъдете здрави и нека усилията да са спорни, а учебната година – богата и щедра на успехи и признание!

За многая лета!

Росица Парапанова, учител БЕЛ

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.