Частно начално училище "Питагор"

Учим, знаем, можем и побеждаваме!

“Питагор” = вярното решение

История

Частно начално училище „Питагор“ отваря врати за ученици през 2011 г.  През първата година в „Питагор“ учат 31 деца, в по една паралелка в подготвителен, първи, втори и четвърти клас.

За краткия период от своето развитие броят на учениците е достигнал 167 ученици,разпределени  в един предучилищен клас и в по две паралелки от първи до четвърти клас. Високият професионализъм и съчетанието на традиции и новаторство превърна училището не само в единственото начално училище с разширено изучаване на математика, но и в едно от най-желаните училища в България.

Ценности

В стратегията за развитие на ЧНУ “ Питагор” се съчетават ценностите и добрите практики на съвременните методи на възпитание и обучение с богатите традиции на българското образование:

  • Любов към ученето и потребност от знания, съчетани с висока дисциплинираност;
  • Развитие на критично мислене;
  • Стимулиране на творчеството;

Училищната общност се състои от ръководство, учители, ученици, администрация и родители. За постигане на отлични резултати всички членове на нашата общност  се посвещават на следните ценности:

  • Чест-всеки член в действията си е воден от честност и доверие
  • Уважение-всеки член се съобразява с всички останали;
  • Дисциплина-всеки член спазва въведената рамка от правила в училището;
  • Отговорност– всеки член на общността е отговорен за действията си.

МИСИЯ

Частно начално училище “Питагор” е училище със засилено обучение по математика, което създава възможност за плавен преход на детето към продължаване на образованието в математическа гимназия.Общообразователната подготовка е допълнена с множество извънкласни дейности.Силно застъпено е и изучаването на английски език,като целта е учениците да го усвояват на по – високо равнище.

Мисията на ЧНУ “ Питагор” e да обучава учениците в знания и да възпитава умения за учене, които да подготвят децата за успешна реализация и лидерство в живота, без страх  от предизвикателства с вяра, че  пътят напред ще е успешен. И щастлив.

 

Нашите цели са:

Постигане на отлична академична подготовка;
Укрепване на характера и формиране на нагласа за успех;
Развиване на екипност и емпатия;

Като последователи на великия математик, философ,музикант, оратор, спортист, астроном и изследовател Питагор, ние – екипът на ЧНУ „Питагор“ знаем, че да станеш „питагореец“ е трудна задача и изисква голяма дисциплина.

Скъпи питагорчета,

Пейте,
Играйте,
Танцувайте, но не забрававяйте, че в училище
Активно ще учите, ще
Говорите свободно английски, ще
Организирате деня си правилно, ще
Решавате задачи успешно!

Скъпи родители,
В ЧНУ „Питагор“ ние се фокусираме, както го е правил Питагор в своето училище, върху паметта, концентрацията и способността на учениците ни да учат. Математиката разкрива „дълбоките истини за реалността“, затова ние наблягаме на нейното изучаване.

Скъпи учители в ЧНУ „Питагор“,
Да не забравяме мярката във всичко и да учим нашите ученици да са успешни състезатели и добри хора и както е казал Питагор „ Не казвай малко с много думи, а много с малко думи“

– Деяна Милушева

Директор на ЧНУ „Питагор“

Един ден в училище

Обучението в „Питагор“ съчетава най-доброто от изпитаните през годините традиционни педагогически методи и практики със съвременни и новаторски подходи в учебно-възпитателния процес.

При нас децата са в училище цял ден. Учебните занятия са разпределени по задължителен учебен план според държавните образователни изисквания, но включват също и самоподготовка, ежедневни занимания по английски език, избираеми часове по основните предмети и допълнителни дейности.

В „Питагор“ не само се трупат знания, а се създават и умения. Децата ни активно работят за изграждане и усъвършенстване на „уменията на 21 век“ – четивна, математическа и функционална грамотност, критично мислене, самостоятелност и стремеж към личностно развитие. Учениците ни развиват емоционална интелигентност, компетентности за работа в екип, комуникационни и презентационни умения.

 Денят в училище се състои от учебни часове и от извънкласни дейности – това са своеобразни клубове по интереси в различни предметни области, организирани в сътрудничество с водещи професионалисти в съответната сфера. В тях си партнираме с Академия „Роботика“, ,Детска архитектурна работилница“, Театрална къща „Хора и кукли“, Столичен клуб по шах, клуб „Спортни таланти“, футболен клуб „Лъвчета“, клуб „Спарта“, “Киноакадемия” Всяка година учениците ни печелят ученически турнири по шах, тенис на маса, баскетбол и футбол. Танцовият ни състав ни радва с медали от национални фолклорни фестивали. Творчески настроените се зареждат с настроение и вдъхновение в клуба по приложни изкуства, а любителите на интелектуални предизвикателства не пропускат срещите за „Логически игри“.

Извън училище

Възпитаниците на ЧНУ „Питагор“ участват активно и печелят призови места в национални и международни математически състезания и се представят повече от успешно в състезанията, организирани от Асоциация за европейско образование и култура.

От 2012 г. нашите ученици постигат едни от най-високите в България резултати на детските сертификатни изпити на Кеймбридж по английски език за нива Starters, Movers и Flyers.

 

И тъй като се стремим да изградим не само успешни личности, но и съзнателни и отговорни млади хора, нашите ученици се включват в многобройни и разнообразни благотворителни инициативи и акции за опазване на околната среда. Забавлявайки се, децата ни прилагат и разширяват знанията си по време на екскурзии, зелени училища, посещения на културни мероприятия. През ваканционните месеци работи лятно училище, в което образователни дейности се съчетават със спорт, изкуства, творчески работилници, разходки сред природата.

Лятно училище в "Питагор"

 

На 4 юни, четвъртък, в ЧНУ „Питагор“ отваря врати Лятно училище 2020.

 

Свържете се с нас

Адрес: бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев“ 58

Телефон:  02 971 33 00

Email: contact@parvamatematicheska.com

Работно време: От Понеделник до Петък: 09:00 – 18:00

BulgarianEnglish