ЧНУ "Питагор"

Прием

Уважаеми родители,

информираме ви, че изпитът по математика за прием в 3 (трети) клас на ЧНУ „Питагор“ ще се състои на 7 юни 2020, неделя, от 13 ч. Таксата за участие в изпита за 3 клас е 25 лв. и се заплаща на място в касата на училището, в деня на изпита 07.06.2020 г. Учениците трябва да дойдат в училище в 12:30 ч. Изпитът за 3 клас е с продължителност два часа и половина.

ЧНУ „Питагор“обявява едно свободно място за 3 клас за учебната 2020/2021 година.

За останалите класове няма свободни места.
Електронната платформа за регистриране на кандидатите  ще бъде отворена от 23.05.2020г до 31.05.2020г вкл.
От Ръководството
Финансови условия

Годишна такса обучение

Годишната такса обучение за новозаписани ученици в ЧНУ “Питагор” включва:

  • целодневно обучение – учебни занятия по задължителен учебен план според държавните образователни изисквания, самоподготовка, английски език, избираеми часове и допълнителни дейности;
  • учебници, учебни помагала, материали и пособия;
  • ежедневни извънкласни дейности. Извънкласните дейности са своеобразни клубове по интереси в различни предметни области, организирани в сътрудничество с водещи професионалисти в съответната сфера. Сред извънкласните дейности, предлагани в училището, са: роботика (съвместно с “Академия Роботика”), архитектурна работилница (с “Детска архитектурна работилница”), куклен театър (с театрална къща “Хора и кукли”), художествена и изправителна гимнастика (с клуб “Спортни таланти”), Кино Академия, Космическа Академия, шахмат, приложни изкуства, футбол, баскетбол, таекуондо, народни танци, логически игри и др.

Годишната такса обучение е на стойност:

  • при заплащане на една вноска: 4500 /четири хиляди и петстотин/ евро;
  • при заплащане на две вноски: 2 х 2300 /две хиляди и триста/ евро;
  • при заплащане на десет равни месечни вноски: 10 х 470 /четиристотин и седемдесет / евро.

Годишната такса не включва задължителна ученическа униформа и допълнителни извънучилищни мероприятия (екскурзии, зелени училища, участия в състезания и културни събития).

При записването на детето в училището се внася капаро в размер на 1 месечна вноска. До края на месец май 2020 г. се издължава сума в зависимост от избрания план на плащане: остатъкът от цялата годишна сума, остатъкът от сумата за І срок или още една месечна вноска.

Храна

Храненето се извършва чрез кетърингова фирма със сертификат за детско хранене. Осигурена е храна три пъти на ден, съгласно препоръките на Министерство на здравеопазването:

Сутрешна закуска – сезонен плод. Обяд – супа, основно ястие и десерт. Следобедна закуска – тестено изделие с айрян или фреш от сезонен плод.

Храната се приготвя ежедневно, без консерванти и е със срок на годност за същия ден. Обяда е опакован в еднократни опаковки за всяко дете и доставен в термофлорна кутия, за да се запази топлината му.

Годишната такса храна е задължителна и е на стойност, както следва:

  • при заплащане на една вноска: 670 /шестстотин и седемдесет/ евро;
  • при заплащане на две вноски: 2 х 340 /триста и четиридесет/ евро.

Такса храна се заплаща до 04.09.2020 г.

При плащане на две равни вноски първата вноска следва да бъде внесена към дата 04.09.2020 г., а втората – към 15.01.2021 г.

Всички видове плащания се извършват по банков път на посочена от училището банкова сметка или в брой, в касата на училището.

Транспорт

Годишната такса транспорт е на стойност, както следва:

В две посоки:

  • при заплащане на една вноска: 1300 /хиляда и триста/ евро с ДДС;
  • при заплащане на две вноски – 2 х 720 /седемстотин и двадесет/ евро с ДДС

В една посока: 800 евро с ДДС.

Бърз достъп