ЧНУ „Питагор“ порасна и през 2021 година навършва 10 години от създаването си. По случай своя рожден ден „малкото братче“ на ПЧМГ ще си има нов самостоятелен дом.  Сградата, разположена на 5 500 кв.м разгърната застроена площ сред осем декаров двор, ще отвори врати през учебната 2021/2022 година.

Новият ни дом се намира на адрес бул. „Никола Мушанов“ 147 и е в процес на реновиране. Предвидено е да бъдат изградени инфраструктура, оборудване и обзавеждане, съответстващи на европейски стандарти и изисквания за провеждане на ефективен учебен процес, занимания с изкуства и спортни дейности.

Сградата разполага с голям физкултурен салон, зала за танци, актова зала, две отделни трапезарии, специализирани кабинети по природни, обществени и компютърни науки, както и с отделни ателиета по технологии и изкуства. Спортните площадки са разположени в обширния двор.

Децата на ЧНУ „ Питагор“, бъдещо Частно основно училище „Питагор“, ще откриват света на книгите в слънчевата библиотека, ще учат чрез преживяване как на практика да отглеждат растения в собствена училищна градина, ще почиват в уютни общи пространства с ергономични мебели, ще играят свободно на открито. 

За нас, екипа на „Питагор“ е общ стремежът децата ни да бъдат не само умни и  знаещи, а също и спокойни, ведри и щастливи. Вярваме, че новият ни дом ще допринесе значително за изпълнението на тази мисия. 

Exterior 03
Exterior 02
Kamera01 01
Interior 1 03
Interior 2 03
Sp Zala 010006
Foaie 045
Foaie 02444
Chnu1
BulgarianEnglish