Начало | ЧНУ "Питагор"

Частно начално училище "Питагор" – началото на едно дълго пътуване...

Частно начално училище „Питагор" беше разкрито с лиценз на Министъра на образованието през 2007 г., но реално извършва дейността си от 2011 година. Училището е с целодневна форма на обучение и действа на адрес: бул. „М. Д. Скобелев" 58.

През есента на 2011 година в училището се обучаваха 31 ученици, разпределени в по една паралелка в подготвителен, първи, втори и четвърти клас. Дългосрочната стратегия на училището поставя като крайна цел развиване на дейността с попълване на паралелките както следва: една подготвителен клас и по две паралелки от първи до четвърти клас. Броят на учениците в съответните паралелки е 16. Методите на работа и качественото преподаване през първата година засилиха родителския интерес към училището и броят на учениците започна да нараства прогресивно, за да достигне към настоящия момент 148 ученици, разпределени в паралелки както следва:една паралелка предучилищен клас и по две паралелки от първи до четвърти клас.
Качествената работа на преподавателите в Частно начално училище „Питагор" пролича още през първата година от постигнатите резултати на Националното външно оценяване.
През 2012 г. на Националното външно оценяване след 4. клас Частно начално училище „Питагор" се нарежда на четвърто място по постижения и резултат сред всички софийски училища, а през 2013 г. - на 11-то. Възпитаниците на училището взимат активно участие в редица математически състезания и започват да печелят някои призови места. Наред с математическите си постижения, учениците ни показват своята богата обща култура и отлични познания в различните дисциплини на състезанията организирани от СБНУ.
В своята работа си партнираме и с различни учебни центрове, които допълват потребностите от цялостното развитие на нашите ученици: Столичния център по шахмат, Центъра по Забавна математика, езикови училища „Avo – Bell" и др.
Нашите ученици се включват в различни благотворителни инициативи и акции за опазване на околната среда.
Наред с ученето, децата ни успяват да приложат и да допълнят знанията си по време на организираните екскурзии, зелени училища и посещения на културни мероприятия. През летните месеци подсигуряваме на желаещите лятно училище с редица забавления, както и организирани езикови лагери в чужбина.
Смятаме, че Частно начално училище „Питагор" има всички възможности да се наложи като водещо училище сред столичните частни училища и работим в посока на по-голямо развитие и нарастване на престижа и авторитета му.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Начало | ЧНУ "Питагор"