Учебна дейност

Учебни дейности:

  • обучение по учебен план, утвърден от МОН, включващ задължителните предмети и брой часове за съответния клас.
  • часовете по специализираните предмети: Английски език, Физическо възпитание и спорт, Изобразително изкуство, Музика се водят от учители-специалисти в съответната област.
  • часовете Човек и общество и Човек и природа в ІІІ и ІV клас се водят от учители-специалисти в съответната област.
  • обучение по английски език – 10 часа седмично. От учебната 2013/2014 година ЧНУ "Питагор" вече работи с утвърдената система на Oxford University Press Family and Friends.

Тя се състои от Class Book, Workbook и MultiRom, разпределени в 4 нива – от първи до четвърти клас. Всеки учебник разполага с мултиром, който съдържа интерактивни упражнения, достъпни за всяко дете. Комуникативната насоченост на системата позволява на малките ученици не само да се забавляват чрез лингвистични игри и мултимедийни упражнения, но и да навлизат плавно в света на нелеката английска граматика и лексика. Структурирана на нива според възрастовата група, системата помага на учениците да изградят навици в ученето си на английски език като всеки раздел е посветен на определена тема, реализираща междупредметни връзки и представяща определени ценностни категории: въвеждат се понятия като приятелство, родствени връзки, опазване на природата и света около нас и т.н. Не на последно място, системата предоставя отлична основа за покриване на нивата на детските сертификати на Кеймбридж. Допълнителната безплатна целева подготовка за YLE се провежда в часовете по СИП, където работим с учебниците Get Ready за съответното ниво.

  

 Oxford University Press Family and Friends.

 

  • обучение по математика – 8 часа седмично /четири часа ЗП, два часа ЗИП и два часа СИП/.

В първи клас часовете по математика СИП се реализират от специалисти от центъра по Забавна математика. Занатията са базирани на практически занимания по създаване, отборни игри, двигателни елементи, модули на открито, добри практики за поощряване креативността на децата по отношение на математиката. Изграждат се аналитични качества, така и допълнителни умения, които са важни за бъдещето развитие на децата като умения за взимане на решения, работа в екип, придобиване на нестандартни подходи към разрешение на даден проблем и умело търсене на информация.

От втори клас часовете по математика СИП и ЗИП се водят от учители – специалисти по математика, които работят с учениците върху различните типове състезателни задачи.

  • допълнителни дейности – възможност за избор между: баскетбол, футбол, изправителна гимнастика, тенис на маса, хип – хоп танци, народни танци, шах, информационни технологии, вокална група и приложни изкуства.
  • с учениците работи детски психолог и логопед
  • за децата е осигурена охрана от 07.45 до 17.30 ч. и 24 – часово видеонаблюдение

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.