Лятно училище в ЧНУ "Питагор" 2019 г.

ОТ КОСМОС ДО ПЛЕТЕНЕ, ОТ МАТЕМАТИКА ДО ГРАДИНАРСТВО: Часове по всичко в Лятното училище на ЧНУ „Питагор“

    Лятното ни училище отваря врати след броени дни! В продължение на шест седмици – от 3 юни до 12 юли – при нас децата от подготвителен до четвърти клас ще учат и ще се забавляват, ще изграждат важни умения, а заедно с тях – и незабравими спомени.


    Представяме ви вълнуващата ни програма, ето кратко описание на ателиетата, които планираме:
    В Ателие за четене с преживяване „Приказка без край“ ще четем книги и ще обсъждаме прочетеното – така децата не просто ще „изучават“ книгите, а ще ги пречупват през личните си възприятия; ще започнат да разпознават жанровете, да разсъждават за образите, сюжетите, диалозите; ще създават продължения на историите във вид на текст и видео.


    В Ателие за малки гении „Питагор“ децата ще осъзнаят колко вълнуваща, интересна и забавна може да бъде математиката.
    Специално за малките учени и бъдещи изобретатели са часовете за опознаване на космоса (организирани съвместно със Space Academy), както и заниманията по архитектура и роботика.


    В Ателие English Masters Club, както се разбира от името, главно ще учим английски. Само че това ще става неусетно: всъщност ще търсим съкровища, ще разрешаваме загадки, ще играем езикови игри. За по-големите ученици ще има тематични дискусии върху видео и текстове, писане на ревюта за книги и филми.


    Ателие за творческо писане „Направи си сам приказка“ е за малки творци, изкушени от словото и разказването на истории. В него децата сами ще създават текстове чрез игри. Ателието работи за стимулиране на уменията за свободно фантазиране и изграждане на езикови асоциации, а също и подпомага способностите за спонтанност, оригиналност и пълноценно изразяване на идеи.


    В Ателие „Кино“ децата ще гледат филми, след това ще обсъждат елементи на филма, самата история, жанрове и герои – целта ни е да изградят умения за свързване на изкуството с живота.


    В Ателие за завръщане в историята „Назад във времето“ ще учим интересни неща за историята, като децата сами ще търсят информация по зададени теми в различни източници, ще се подготвят на базата на енциклопедии, книги, интернет, ще анализират, рисуват, разказват, разиграват театрално исторически епизоди.


    Ателие за емоционална интелигентност „Храбро сърце“ е много специално. В него децата ще развиват себепознание, емпатия и способността си за общуване чрез разиграване на ситуации, ролеви игри и много, много разговори върху преживяното.


    Ателие за добри обноски „Как да се държим в обществото“ е за всички, които още от малки знаят колко важни са личните ни комуникационни умения, за да бъдем добре приети от околните.


    В Ателие за опазване на природата „Уоли и аз“ ще мислим как да намалим отпадъците, ще научим защо е важно в света да има по-малко пластмаса, как да се храним здравословно и как да изработваме неща чрез рециклиране.


    Часовете в Ателие за пътешествия „Около света за 30 дни“ ще ни пренесат из различни кътчета на света, за да узнаем повече за далечни места, народи, държави, култури.


    Ателие за изучаване на растенията „Тайната градина“ включва специални занимания по градинарство в зелената ни класна стая, а в Ателие „Спазвам правилата – движа се безопасно“ ще учим с практически упражнения правилата за безопасност на движението.


    В Творческа работилница за гастрономия „Master Chef Junior” ще готвим вкусотии, а в Творческа работилница за шиене, тъкане и плетене „И баба знае“ ще се върнем към традиционни умения и ще преоткриваме радостта от създаването на красота със собствените ръце.


    В програмата на Лятното училище на „Питагор“ има също и много спорт и танци в следобедните часове.
    А всеки петък ще организираме пътуване до различно място – всички до едно вълшебни!

    Все още има шанс да се запишете, очакваме ви!

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Лого - ESET ENJOY SAFER TECHNOLOGY

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.