Начало | Новини | Нов астрономически успех за ПЧМГ!

Новини

Нов астрономически успех за ПЧМГ!

Нов астрономически успех за ПЧМГ!

Пореден сериозен успех в Националната олимпиада по Астрономия бе постигнат от ученици на ПЧМГ!

Тя се проведе от 6-ти до 8-ми май в гр. Кюстендил, като в нея участваха около 100 ученика от цялата страна.
    С гордост можем да съобщим, че ученичката ни Владимира Иринчева се класира на ПЪРВО място във възрастова група 9-10 клас! Тя получи повече от 80% от максималния брой точки, като показа най-добър резултат в първия ден от олимпиадата, когато се проведе теоретичният тур.
    Във възрастова група 7-8 клас отлично се представи Тодор Кюркчиев, който се нареди на четвърто място, като само 1т. не му достигна, за да спечели бронзовия медал! Това е едно много сериозно постижение, особено като се има предвид, че Тодор участва за първи път в национална олимпиада! В същата възрастова група осми се класира Алек Димитров. Той постигна това подготвяйки се едва няколко месеца, което е наистина впечатляващо!
    Владимира, Тодор и Алек ще бъдат включени в разширения състав на отбор на България за XXI Международна олимпиада по астрономия. Те ще бъдат поканени за участие в двуседмичен лагер за подготовка за подброния кръг на олимпиадата от който ще бъдат излъчени петимата ученика, които ще представят страната ни на това международно състезание. Лагерът ще се проведе между 1-ви и 14-ти юли.
    Нека да честитим успеха на Влади, Тодор и Алек и да им благодарим, че за пореден път представят изключително достойно нашето училище! Пожелаваме им още по-големи успехи в бъдеще!

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | Новини | Нов астрономически успех за ПЧМГ!