Новини

Поздравителен адрес по случай 24 май

Уважаеми учители!

Скъпи ученици и родители!

В навечерието на 24 май – един от най-важните български празници, се обръщам към Вас с желанието да отдадем почит на святото дело , извършено от братята Кирил и Методий.

Създаването на българо-славянската азбука отвори врати за нашето културно развитие и приноса ни в общото съзидание на човечеството. И до днес ние се обединяваме от родното слово, свързваме се с корените на предците си, пренасяме знанията и постиженията си от поколение на поколение и едновременно с това изразяваме своята уникалност като народ и личности.

Скъпи колеги, поздравявам Ви с Деня на българската просвета и писменост! Благодаря Ви за чудото, което извършвате в детските души, приближавайки ги все по- близо до извора на знанието. Именно на Вашето благородно отношение към просветата в Първа Частна Математическа Гимназия и в Частно начално училище „Питагор“ онези „светли бъднини“ са не само устрем, а реални факти. Нашите възпитаници постоянно печелят призови места на родни и международни конкурси , но главният Ви принос е много по- ценен. Вие сеете словото и от него израстват млади личности, творящи прогрес с мисълта за България.

Поклон, учителю, ти, който, ни караш да вярваме, че утрешният ден ще бъде по- добър!

Скъпи ученици, честитя и на Вас този светъл празник на българската писменост! Желая Ви да не се уморявате в търсенето на знанието, да се зареждате с енергия и оптимизъм и да издигате българския дух още по-високо. Не забравяйте, че всяко усилие по пътя на прогреса получава своето възнаграждение!

Уважаеми родители, честитя и на Вас този празник на духовността ни! Нека имаме повече поводи да се гордеем , че сме българи и че възпитаваме наследниците си в любов към родния език, историята , културата. Няма нищо по- красиво от високия български дух и нищо по- силно от знанието!

Честит празник, българи !

Директор на Първа частна математическа гимназия и ЧНУ "Питагор"

Инж. Марияна Влъчкова

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.