Начало | Новини | Поздравителен адрес по случай 24 май

Новини

Поздравителен адрес по случай 24 май

Уважаеми учители!

Скъпи ученици и родители!

В навечерието на 24 май – един от най-важните български празници, се обръщам към Вас с желанието да отдадем почит на святото дело , извършено от братята Кирил и Методий.

Създаването на българо-славянската азбука отвори врати за нашето културно развитие и приноса ни в общото съзидание на човечеството. И до днес ние се обединяваме от родното слово, свързваме се с корените на предците си, пренасяме знанията и постиженията си от поколение на поколение и едновременно с това изразяваме своята уникалност като народ и личности.

Скъпи колеги, поздравявам Ви с Деня на българската просвета и писменост! Благодаря Ви за чудото, което извършвате в детските души, приближавайки ги все по- близо до извора на знанието. Именно на Вашето благородно отношение към просветата в Първа Частна Математическа Гимназия и в Частно начално училище „Питагор“ онези „светли бъднини“ са не само устрем, а реални факти. Нашите възпитаници постоянно печелят призови места на родни и международни конкурси , но главният Ви принос е много по- ценен. Вие сеете словото и от него израстват млади личности, творящи прогрес с мисълта за България.

Поклон, учителю, ти, който, ни караш да вярваме, че утрешният ден ще бъде по- добър!

Скъпи ученици, честитя и на Вас този светъл празник на българската писменост! Желая Ви да не се уморявате в търсенето на знанието, да се зареждате с енергия и оптимизъм и да издигате българския дух още по-високо. Не забравяйте, че всяко усилие по пътя на прогреса получава своето възнаграждение!

Уважаеми родители, честитя и на Вас този празник на духовността ни! Нека имаме повече поводи да се гордеем , че сме българи и че възпитаваме наследниците си в любов към родния език, историята , културата. Няма нищо по- красиво от високия български дух и нищо по- силно от знанието!

Честит празник, българи !

Директор на Първа частна математическа гимназия и ЧНУ "Питагор"

Инж. Марияна Влъчкова

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Начало | Новини | Поздравителен адрес по случай 24 май