Начало | Новини | Category-Bulgarian (BG) | ПЧМГ (БГ) | Извънкласни дейности | Учебни екскурзии | Екскурзия в Благоевград

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Новини

Екскурзия в Благоевград

Този ден няма да забравим, защото беше прекрасно.  На 28.03.2013 ние, учениците от ЧНУ ” Питагор” и нашите учители отпътувахме за дълго чаканата екскурзия.

Целите ни бяха няколко – да научим нещо ново, да се разнообразим, да се развеселим и отново да сме заедно на едни от най – красивите места на България. Пътувахме и се питахме „Какво ли ще видим?”

Рейсът спря, ето ни в Благоевград. Повдигнахме очи и видяхме: „Регионален исторически музей”.

Ще пътуваме във времето – това ни очакваше в залите на това прекрасно място. Праистория, каменни плочи и надписи, стари предмети, монети, градове, хората в миналото и днес…..картините се меняха пред очите ни, а гласът на милата госпожа, която разказваше различни истории, отекваше в умовете ни и правеше всичко още по – живо.

Отпътувахме и докато се усетим пред очите ни се разкри още една красота. Но този път, създадена от природата. Нашата природа – природата на България. Намирахме се в Рила планина, в близост до село Стоб, а пред нас се извисявяхя Стобските пирамиди. Всичко беше вълшебно и красиво, както в истинска приказка.

Но това не беше всичко. Бяхме сигурни, че има какво още да видим. И се оказахме прави – Рилският манастир. Едно величествено място, което ни плени със своето спокойствие и красота.

Беше време да си тръгваме, но и без изненада. Имаме рожденничка. Малката Албена от 1ви „а” клас. Ще играем на Пинята. Похапнахме торта и бонбони.

Този ден няма да забравим, защото беше прекрасно!

С нетърпение очакваме следващото ни пътуване!

 

 

{boncko msg="Екскурзия в Благоевград " music="./images/promises.mp3" }/pitagor/blagoevgrad-2013/{/boncko}

 

 


Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.

  • тел. 02/ 971 33 00;
  • Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.