Начало | ПЧМГ | Извънкласни дейности | Учебни екскурзии | Ваканция в Пампорово

Ваканция в Пампорово

Така прекарахме ваканцията – с много смешки и забави, но и с нови полезни знания.
 Още в началото на март всички се готвеха за зеленото училище в Пампорово.

Всички нямаха търпение денят на отпътуването да настъпи. Знаеха, че това ще е поредната незабравима почивка с класа. За някои това беше време на отмора, за други – време да научат нови неща, а за трети – да завържат нови приятелства. Но за всички ваканцията беше уникална. Тук ще опиша най-главните и вълнуващи събития.

Първият ден премина страхотно. Пътуването беше неусетно, а остатъкът от деня прекарахме в игри навън, плуване в басейна и разговори. Но този ден се случи и нещо друго. Понеже беше 1 април, денят на шегата, накои деца решиха да се пошегуват. Така ни напръскаха с подобие на мастило, че ние се вързахме и много се ядосахме. Другата шега беше по-духовита. Няколко ученици запалиха цигари, но разбира се те не бяха истински, пред учителите, които чудно откъде знаеха за това и не се хванаха. Всички спяха спокойно, а хотелът беше страхотен. На следващият ден астрономите от класа се развихриха. Бяхме в Смолян на планетариума и гледахме четиридесетминутното представяне на слънчевата система. След това ни пуснаха да разгледаме целия град. Той беше един забележителен град с най-различни заведения. Вечерта имахме дискотека, на която танцувахме и се забавлявахме.

Следващите няколко дни ги прекарахме по същия начин. Ходехме от по-красиви до още по-красиви места – до обсерваторията в Рожен, до Етнографския музей в Широка лъка, до Бачковския манастир, до Чепеларе и до зловещата пещера Дяволското гърло.

Последните вечери обаче бяха по специални и по шеметни. Имахме вечер на талантите, където много деца показаха уменията си да танцуват, пеят и да се забавляват. Най-последната вечер беше вечер на имитациите. Всички имитираха някого и беше много смешно. Най–накрая господин Нучев и г-жа Иванова имитираха ученици и ни впечатлиха с таланта си.

Така прекарахме ваканцията – с много смешки и забави, но и с нови полезни знания.

Дея Бояджиева 6 б клас

{boncko msg="Ваканция в Пампорово " music="./images/promises.mp3" }/fpmg/pamportvo-2013/{/boncko}

 

Лого - Международна награда на херцога на Единбург. One World Foundation LogoЕразъм+ Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020 г.Cambridge English Language Assessment preparation centre.

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да се свържете с нас.
02/ 971 33 00;
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.