Винаги с радост отваряме врати за нашите приятели и дългогодишни партньори от Международна награда на херцога на Единбург – България !

Този път в обучението да супервайзър се включиха нашите златни участници, които ще продължат традицията, повеждайки на приключенско пътуване по-малките си съученици!

През последните 10 години младежите в Наградата са се отправили на над 1800 Приключенски пътувания (ПП) в цяла България, превърнали се в най-запомнящото се преживяване на много от участниците!

Mладите хора прекарват между 2 и 5 дни сред природата, където се учат на работа в екип, на умения за ориентиране в гората и на грижа към опазването на околната среда, постигайки предварително заложената цел.

Важна роля за успешното приключенско пътуване играят супервайзорите и оценителите (СиО), нашите храбри доброволци, които следят за качественото и безопасно протичане на ПП. Затова като част от подготовката за приключенския сезон ‘24 обучихме и нова порция смелчаци, които да подпомогнат участниците в тази авантюра.

Алекс, нашият дългогодишен координатор „Приключенски пътувания“ и страстен планинар, сподели своите знания по ориентиране, работа с карта и компас, бивакуване, екипировка и оказване на първа помощ.

Благодарим на всички, които споделиха съботата си с нас, както и на нашите приятели от @ПЧМГ за гостоприемстовото и грижата.

Ако искате и вие да станете част от Приключенско пътуване като участник или СиО, вижте как да се включите в Наградата тук – https://intaward-bg.org/

(3) Facebook