Отлично представяне в Националната олимпиада по астрономия за ПЧМГ
 От 26 до 28 април в гр. Плевен се проведе XXVII Национална олимпиада по астрономия. Участие в нея взеха 95 ученици от цялата страна, избрани от областния кръг на олимпиадата. Традиционно нашето училище бе отлично представено в това състезание.
Калоян Цанев от 11 клас се класира на второ място в група 11-12 клас и бе награден със сребърен медал. Той ще бъде включен в отбора, който ще представи България в предстоящата през месец август XVII Международна олимпиада по астрономия и астрофизика. Това ще бъде трето международно състезание по астрономия за Калоян!
Дарио Тасев и Константин Сарафов от 8 клас заеха съответно седмо и осмо място в група 7-8 клас. Това ги класира в разширения състав на България за Международната младежка олимпиада по астрономия и астрофизика. През месец юли те ще се състезават за място в отбора, който ще представи страната ни в това състезание. Олимпиадата ще се проведе през месец октомври в гр. Катманду, Непал.
Гео Калфов от 12 клас зае шестото място в своята група и това го нарежда сред лауреатите на тазгодишното издание на олимпиадата. Той получава оценка Отличен 6.00, която може да му послужи за кандидатстване във физически специалности в български университети.
 Да поздравим нашите ученици за постигнатите резултати и да им пожелаем успех на предстоящите състезания!