След отлично представяне на Общинския и Областния кръг на Националната олимпиада по математика за Националния кръг на НОМ се класираха 11 ученици от ПЧМГ – Александър Стефанов, Мартина Илиева и Даниел Тодоров от 7. клас, Божидар Сакарев и Сава Делев от 8. клас, Андрей Стефанов и Аделина Доровска от 9. клас, Сара Илиева от 10. клас, Милен Шуманов и Илия Константинов от 11. клас и Виктор Костадинов от 12. клас.
При осмокласниците Божидар Сакарев и Сава Делев спечелиха съответно първа и трета награда, като с резултата си Божидар се класира и за разширения национален отбор за Младежката Балканиада.
Състезанието за гимназистите от 9. до 12. клас е общо. На него Виктор Костадинов от 12. клас завоюва първа награда, Андрей Стефанов от 9. клас – втора награда, а Илия Василев от 11. клас – трета награда. С представянето си на националните състезания те, заедно с Милен Шуманов от 11. клас заслужиха мястото си в разширения национален отбор за Международната олимпиада по математика.
Благодарение на отличните си резултати на изминалите национални състезания Андрей Стефанов и Александър Бангачев от 9. клас, Милен Шуманов от 11. клас и Виктор Костадинов от 12. клас заслужиха право да участват в контролните, за определяне на националния отбор за Балканиадата, на която през тази година домакин е България.
Горди сме, че след проведените контролни Андрей, Алекс и Виктор заслужиха честта да бъдат част от първият отбор, който представлява България, а Милен се класира във втория отбор.
Поздравяваме всички ученици, представили ПЧМГ на Националния кръг на Олимпиадата и учителите им!