В края на учебната година ученикът от 7. Г клас Маттео Де Кринис ни зарадва с две невероятни постижения. На проведеното Национално състезание по природни науки и география “Акад. Любомир Чакалов” в модул “Талантлив химик” нашият ученик се класира на ВТОРО място и завоюва сребърен медал. Маттео влезе в надпревара с над 500 ученици и показа високото ниво на обучението по химия в ПЧМГ.

Маттео взе участие и в XVI национално състезание за ключови компетентности по природни науки 29-30.06.2024 г. в гр. Силистра. Състезанието е отборно, а отборите се определят на случаен принцип. Нашият ученик успя за кратко време да се сработи със своите съотборници и да окаже ценно съдействие при решаването и представянето на проблеми от природонаучната сфера. Отборът на Маттео е класиран на ВТОРО място от журито на състезанието, с което Маттео донася втори сребърен медал в края на учебната година след напрегнати изпити за НВО и прием за ПЧМГ.

По-рано през годината Маттео бе класиран за националния кръг на олимпиадата по химия и опазване на околната среда, на който се представи повече от отлично. Пожелаваме му още много медали и призови места и се радваме, че той избра да продължи гимназиалното си обучение в профил “Природни науки” на ПЧМГ.

Поздравления и благодарности и за учителите по химия на Маттео г-жа Таня Димитрова и г-н Янислав Данчовски – нека и занапред работата им бъде все така ползотворна.