Очаквайте повече снимки и видеа от концерта в сайта ни, както и във фейсбук страницата ни:

https://www.facebook.com/pchmg

и в youtube канала ни: @First.Private.Maths.School

На 14 март 2024 г Първа частна математическа гимназия отбеляза своята 20-годишнина с интересен и емоционален спектакъл в Зала 1 на Националния дворец на културата.

 

111

Нашите ученици не просто разиграха пред публиката историята на ПЧМГ, а извървяха “Пътя на една мечта: до началото и обратно”, каквото беше и заглавието на събитието.

1image0 (1)

Концертът бе открит от рок групата на ПЧМГ, състояща се от трима китаристи, един барабист, цигулка и три вокала. Рок бандата привлече вниманието на зрителите с изпълнението си и така зададоха старта на големия спектакъл.

1dsc 8066
1dsc 8049

С повишен емоционален заряд последва приветствената реч на директора на ПЧМГ, г-жа Мария Бозаджийска, която припомни какви са предизвикателствата по пътя към успеха и как днешните постижения на училището започват с една смела жена – инж. Марияна Влъчкова, и нейната мечта да създаде училище за умни деца. Госпожа Бозаджийска благодари на всички партньори и съмишленици, а след нейната реч последваха поздравителни адреси от проф.Галин Цоков, министър на образованието и науката, г-жа Цвета Николаева, кмет на район “Красно село”, г-жа Ваня Кастрева, началник на РУО София-град, проф. д-р Мая Стоянова, декан на ФМИ към  СУ “Св. Климент Охридски”, проф. д.т.н инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на “Минстрой холдинг” АД, д-р инж. Румяна Вълканов, собственик на “Енерджи” МТ и председател на училищното настоятелство на ПЧМГ, г-н  Ивайло Ушагелов, директор на НПМГ “Акад. Любомир Чакалов”, г-жа Таня Груева, директор на 4.ОУ “Проф. Джон Атанасов “, Езиков и изпитен център АВО, Международната награда на херцога на Единбург – България и Българска асоциация на частните училища.  С неприкрито вълнение и откровеност към публиката се обърна и собственичката на ПЧМГ, г-ца Антония Влъчкова.

Тя благодари за подкрепата на своя екип, на родителите, гласували доверие на училището, както и на учениците, които всъщност са вдъхновението за своите учители.

1431984097 1000883984833712 141970286781826214 n

След г-жа Бозаджийска, реч имаше и г-ца Влъчкова, която се обърна индивидуално с приветствени думи към гостите, към родителите, към екипа на училището и към учениците. С речта на г-ца Влъчкова официалната част приключи и публиката имаше възможност да се наслади на спектакъла, създаден от екипа на ПЧМГ с много любов, отдаденост и признателност пред делото и паметта на инж. Марияна Влъчкова, но и с вдъхновението от неуморната работа и постигнатото от нейната наследница –  Антония Влъчкова.

След кратно, но докосващо видео за началото на мечтата ПЧМГ на сцената излязоха Ева от 9. клас и Мария от 10. клас, които представиха съвместно изпълнение на балет под съпровода на пиано.

1nzs 8096

Нашите актьори Андреа от 9.клас, Андрей от 10.клас, Димитър и Мартина от 12.клас потопиха зрителите в приказката ПЧМГ, отваряйки кутията на времето, за да покажат приемствеността между минало, настояще и бъдеще. Спомените на мнозина от зрителите в залата оживяваха в думите им, а непринуденият им разговор ни пренесе през три измерение – минало, настояще и бъдеще.

1nzs 8167

Те бяха подкрепени на сцената от петокласниците Надежда, Антон, Александър, Цветозар и Андрей, както и от фолклорния ансамбъл на ПЧМГ, който в съчетание с хип-хоп танцьорката Зори от 11.клас и съпровод от вокалната група на ПЧМГ и народните певици Нора, Рени и Габи от 11.клас показа незабравимо изпълнение.

Именно работата в екип беше основното послание в целия спектакъл, в който нямаше индивидуални изпълнения, а само успешни и интересни колаборации. Разнородните таланти също бяха на фокус, като по време на актьорското си изпълнение Андреа участваше и във фолклорния танц, а Димитър и Андрей са основна част от рок групата, в която освен тях двамата се изявяват Ерик от 10. клас и Ана Мария от 9. клас. Специално за концерта към бандата се присъединиха нашите приятели барабанистът Константин Попов, цигуларката Вероника Венчарска, гайдарят Кирил Николов и тъпанджията Атанас Стоянов.

1nzs 8144
1nzs 8193
1nzs 8127

Водещи на концерта бяха Албена от 12.клас, която участваше и във всички танци, и Константин от 10.клас.

 

Благодарим на всички гости, дошли да уважат нашето събитие, и се надяваме да сме докоснали всеки един от тях с енергията на нашия спектакъл. За нея в най-голяма степен допринасят учениците, които толкова обичат училището си, че въпреки неизброимите си ангажименти системно отделяха време за репетиции в продължение на много месеци. Благодарим и на създателите на спектакъла, нашите учители Камелия Цанова, Силви Андонова и Цветелина Иванова, които също вложиха сърце и душа в реализирането на тази сценична приказка.

Благодарим на Надежда Косева и Стефани Райчева за филма, който вървеше като допълнение към случващото се на сцената! Благодарим на Алекс Дочев от 6.клас, който цяла учебна година снима видео от всички училищни празници, както и на Светлана Христова, която отдели от времето си, за да заснеме специални празнични кадри за училищния вестник и за приветстващото видео! Благодарим на Джон Хуаман Фахардо за компилацията от спомени, с която посрещахме гостите в залата! Благодарим на Ваня Майсторска за редактирането на училищния вестник! Благодарим на екипа на Динакорд и НДК за съдействието и професионализма! Благодарим на всички, замесени по някакъв начин в реализацията на това емоционално за нас събитие! Ще се видим отново и на както на голямата сцена, така и на сцената на ежедневните предизвикателства, защото не бива да забравяме, че мечтите са реалностите на бъдещето!

1nzs 7910
1dji fly 20240306 105300 921 1709727407926 photo optimized
1nzs 7924