На 15.12.2019 г. отборът на ПЧМГ се завърна от първото българско участие на престижния 23 Международен турнир „Кубок памяти А.Н.Колмогоров“, град Ижевск Русия.
Отборът беше в състав Борислав Кирилов 10 клас, Георги Петков 10 клас, Никола Цачев 9 клас, Симеон Дойчинов 9 клас и техния приятел Божидар Димитров 9 клас ( ПМГ Силистра) и се състезава в младшата група.
След 5 състезателни дни нашите ученици победиха и в четирите си математически боя и завоюваха първото място в Първа лига, в която попаднаха след отборната олимпиада. Резултатът от боевете им беше сравним само с резултата на първия отбор от Висшата лига, но този отбор беше от 6 ученика и с много повече опит в този вид математически състезания.
На личната( индивидуална) олимпиада проведена последния ден от състезанието Борислав Кирилов спечели първо място с още 4 деца от Русия, като само те петимата успяха да решат за 4.30 часа 6 от 7 задачи и да защитят решенията си пред компетентното жури.
Браво на нашите млади таланти!

На 15.12 отборът на ПЧМГ се завърна от първото българско участие на престижния 23 Международен турнир Кубок памяти А.Н.Колмогоров, град Ижевск Русия.