ПЧМГ за ДЕСЕТИ юбилеен път проведе заключителния и най-вълнуващ етап на училищния проект за шести клас „Хранене с баланс – здраве в аванс”. Той е насочен към повишаване на познанията, които учениците имат за здравословното хранене, както и на уменията да балансират дневното си меню, съчетавайки го с физическа активност.

Проектът е въведен и поддържан от преподавателите ни по природни науки, г-жа Татяна Димитрова и г-жа Мариана Димитрова, които в прогимназиалн етап преподават по човекът и природата. Те са приели за своя мисия задачата да изградят у учениците не просто познания за здравословното хранене, но и отношение и навици, които се появяват след усърдна работа.

Мотивацията за тази отдаденост е екипната работа и страхотната награда, връчена след финалното състезание на класа-победител, а именно: еднодневна екскурзия, осигурена от дългогодишните ни партньори от Lunchbox и г-жа Ваня Желязкова, която беше специален гост на събитието и член на журито. Заедно с нея създадохме това състезание, заедно го усъвършенствахме във времето и заедно ще продължим да се радваме на усмивките на здравите и щастливи деца на нашето училище. Специални гости бяха г-ца Антония Влъчкова, собственик на ПЧМГ и директорът на ПЧМГ, г-жа Мария Бозаджийска, която специално поздрави участниците и организаторите и им пожела все така ентусиазирано да се отдават на смислени инициативи.

Благодарим на учителите, които организираха събитието, както и на г-н Джон Хуаман Фахардо, който го засне за този албум.