Уважаеми родители,

Бихме искали да Ви информираме, че ПЧМГ участва в проект “Дари плазма – Дари живот на трима” с финансовата подкрепа на Столична община – Програма “Европа” 2021, под ръководството на Сдружение “Лечение на КОВИД – 19 с рековалесцентна плазма” с партньор Район “Студентски”.

Този проект е информационна кампания, целяща да информира за ползите от лечение с кръвна плазма. Ще се проведат 2 онлайн семинара, на които ще имаме удоволствието да Ви поканим, както и Вашите пълнолетни деца. Също така, при желание бихте могли да попълните следната анкета:

https://surveys.globalmetrics.eu/lime/index.php/474598?newtest=Y&lang=bg&fbclid=IwAR37-u9AUfVlBRIw6hB00HOIIlHQOLVMKAH5O08e8-Frso3-O5w-jRCCb2A

Допълнителна информация може да намерите на нашия сайт.

Проект „Дари плазма – дари живот на трима“ – Първа Частна Математическа Гимназия (parvamatematicheska.com)

Благодарим Ви за съдействието.

 

 

Среща с ръководството на ПЧМГ

Среща с ръководството на ПЧМГ.

Вижте още по тази връзка.

 

 

Представители на Район Студентски участваха в семинар за лечението на КОВИД-19 с плазма в НСА

Атанас Горов и Ани Тодорова с доц. Георги Драганов от НСА.
Димана Георгиева – капитан на женския национален отбор и Кристиян Кръстев – представител на ПЧМГ.

Заместник-кметът на Район „Студентски“ – Атанас Горов, и Ани Тодорова, началник на отдел ОСДКС, участваха в семинар на Сдружение „Лечение на КОВИД-19 с реконвалесцентна плазма“, който се проведе в Националната спортна академия на 19 май. Район „Студентски“ и Първа Частна Математическа Гимназия са партньори на сдружението по проекта „Дари плазма – дари живот на трима“, финансиран от Програма „Европа 2021“ на Столична община.
В семинара взеха участие над 70 души – студенти, преподаватели и служители в НСА, гости и представители на партньорските организации по проекта. Те получиха подробна информация за лечението на КОВИД-19 с плазма, как и къде се дарява плазма, какви са изискванията към дарителите. Особено внимание привлече Димана Георгиева, капитан на женския национален отбор по баскетбол, която е дарител на плазма и която много охотно обясни на всеки желаещ критериите за даряване.
В лекционната зала на същия етаж бяха показани презентации за лечението с плазма и повече от 10 филма за лечението с плазма, за лекари, които го прилагат, както и за хора, които са рекордьори по даряване на плазма. Беше изнесена и лекция за формирането на Мрежа за подкрепа към Обществения съвет на Сдружението, която включва лекари с голям опит в лечението на КОВИД-19 и последиците от него. Мрежата за подкрепа ще помогне на лекарите от Район „Студентски“, както при подбора на донори на плазма, така и при преодоляване на пост ковид синдрома.
Семинарът в НСА беше последният от серията семинари, които се проведоха в Район „Студентски“. След него бяха организирани и две срещи с потенциални дарители на плазма – в Техническия университет и в спортната зала на НСА, където се състояха турнири по художествена гимнастика на гимнастички от цялата страна.

Снимки:
Атанас Горов и Ани Тодорова с доц. Георги Драганов от НСА
Димана Георгиева – капитан на женския национален отбор и Кристиян Кръстев – представител на ПЧМГ