За поредна година учениците от ПЧМГ се представиха отлично на Националния кръг на LIV олимпиада по химия и опазване на околната среда.

Бронзов медал завоюва Анна Янакиева от 7.клас, а в първата десетка са и останалите ни участници в тази възрастова група – Алина Боянова, Радост Ангелова и Божидар Ризов.

Бронзов медал и за Александър Николов от 8.клас, а веднага след него на IV място е Алекс Чолаков. Сара Илиева и Мария Чолакова също се предствиха достойно във втора възрастова група.

В пета възрастова група Любослав Стефанов за поредна година доказа, че може да обичаш химията и да бъдеш добър химик, без да учиш профил химия, а подготовката да бъде само и единствено в школата в училище. Това е петата олимпиада в тази дисциплина, на която Любослав се класира за Национален кръг – от 7.клас до момента – 12.клас.

Поздравяваме всички участници за отличното представяне, както и техните учители Татяна Димитрова и Янислав Данчовски. Пожелаваме им още много успехи на олимпиадите и състезанията в областта на химията. А на Любослав успех на кандидатстудентския изпит по химия.