Четирима ученици и двама ръководители взеха участие във втората мобилност по международния проект на Erasmus+, ‘Health for Body’, на който ПЧМГ е координатор. Срещата се проведе в Литва от 26 април до 2 май 2022 г. и беше под надслов „Екологични разходки“. Десетокласниците Димитър Христов, Рая Раденкова, Мартина Хаджиколева и единадесетокласникът Александър Драганов, заедно с техните ръководители Цветомира Георгиева и Татяна Димитрова, участваха в семинар на тема „Alcohol habit and causes and effects on illness“, ориентиране по карта, десеткилометрови преходи, посещение на Park of Europe и Trakai Castle, един от центровете на Великото литовско княжество, както и красивото старинно градче Тракай, където имаха възможността да се насладят на традиционни литовски ястия и сами да сготвят такива. След разходка с професионален еколог в природен парк „Neries“ и посещение на 190 метровата телевизионната кула в гр.Вилнюс, както и на старинната част на литовската столица, гостуването приключи със споделяне на впечатления и запомнящи се мигове, представени от учениците от всички училища-партньори, както и връчване на сертификатите от страна на домакините. Следващата мобилност ще бъде в Латвия през месец септември.

Гостуването приключи със споделяне на впечатления и запомнящи се мигове, представени от учениците от всички училища-партньори, както и връчване на сертификатите от страна на домакините.
Десетокласниците Димитър Христов, Рая Раденкова, Мартина Хаджиколева и единадесетокласникът Александър Драганов, заедно с техните ръководители Цветомира Георгиева и Татяна Димитрова, участваха във всички мероприятия.