След първите места по математика (Борислав Кирилов, 10.клас) и химия (Калоян Цанев, 7.клас), с гордост можем да съобщим, че имаме двама ученици, успели да завоюват ПО ДВЕ ПЪРВИ МЕСТА в националните кръгове на олимпиадите по физика и по астрономия!
Във възрастова група 8-ми клас, на олимпиадата по физика, на първо място се класира нашият възпитаник Гео Калфов. Забележителното е, че той е получил максималния възможен брой точки! В 11-12 клас абсолютен първенец е друг наш възпитаник – Васил Николов. Този резултат дава право на Васил да участва в Европейската олимпиада по физика, която ще все проведе онлайн през този месец. Трябва да споменем и отличното представяне на Росен Маринов и Калоян Цанев от 7.ми клас, които заеха пето и шесто място в своята възрастова група.
Гео и Васил повториха своите първи места и в националната по астрономия. Те постигнаха най-добрите резултати от цяла България в своите възрастови групи. В група 7-8 клас отлично се представи Росен Маринов, заемайки трето място. Шести се класира Калоян Цанев. Това означава, че Гео, Росен и Калоян ще бъдат включени в разширения състав на българския отбор по астрономия! Те ще вземат участие в лагера за подборния кръг от който ще бъдат избирани петимата участници от България в международната олимпиада (ако такава се проведе). Васил получава правото да представи страната ни е в международната олимпиада по астрофизика, която вероятно ще се проведе онлайн през октомври или ноември.
Нека да благодарим на нашите ученици, за това че в тези трудни времена успяха да се представят по най-добрия възможен начин на тези олимпииади! Пожелаваме им още по-големи постижения в бъдеще! Поздравяваме и благодарим и на нашия колега Никола Каравасилев за подготовката на учениците, но и за подкрепата и мотивацията, с които винаги успява да ги запали и амбицира да покажат най-доброто от себе си, независимо от условията, при които се състезават!