Поздравления за нашия участник Никола Цачев от 12.клас.

През Европейската година на младежта 2022 г. всеки комисар провежда диалог с 12 млади хора по водещи теми от ресора. Тези младежки диалози са една от 8-те им ключови инициативи в рамките на Годината. Еврокомисар Мария Габриел приветства в Брюксел младежите, сред които беше и нашият дванадесетокласник Никола Цачев. Ето какво сподели тя в профила си във фейсбук:

„Днес имах удоволствието да проведа своя диалог с поканени от мен в Брюксел млади хора от цяла Европа. Темата – “Науката и иновациите в училище – ролята на младите“. Радвам се, че сред тях бе българският представител Никола Цачев – ученик в Първа частна математическа гимназия в София.

Дискусията ни бе заредена с енергия, интересни въпроси и споделени идеи за бъдещето на образованието, иновациите и науката в Европа.

Насърчих младежите да бъдат активни и споделят идеите си за развитието на европейските програми, за да може с техния младежки поглед да направим тези програми по-успешни. Нашата амбиция е Европейската година на младежта да има своето наследство чрез надграждане на инициативите и след 2022 г. И младите хора са движещата сила за това.“

Участие на ПЧМГ в Европейската година на младежта.