ПЧМГ

Випускници
Антония Влъчкова

Антония Влъчкова

Випуск 2016

Университет: American University Bg
Специалност: Журналистика и масови комуникации; Бизнес администрация

Любимо място! Училище, което те подготвя не само за университета и бъдещи успехи в образованието, а и ти дава една реалистична представа как се развива истинският живот, и те прави способен да се справяш с него!

Отдадени на призванието си учители, истински хора и добър екип!

Всички мои успехи са благодарение на този старт, който ми даде ПЧМГ в живота!“

Борислав Хаджигенов

Борислав Хаджигенов

Випуск 2016

Унивеситет: University of Sheffield – 2016-2020
Université de Genève – 2018-2019
Специалност: Право (Law)

Обучението ми в ПЧМГ ми предостави много възможности, както в класната стая така и извън нея, да придобия умения и знания който ме подготвиха за самостоятелен живот в университет в чужда страна.

Веселина Ждракова

Веселина Ждракова

Випуск 2016

Унивеситет: Американски Университет в България
Специалност: Бизнес администрация с концентрация Мениджмънт;
Ролята на Психологията и Музиката в Маркетинга

 

Първа Частна Математическа Гимназия е на пръв поглед едно училище, но за мен е много повече. Това е място, където постоянно се насърчава победата и правилния път към нея! Това са хората, които от посрещането в 7:30 до изпращането след последния курс, показват подкрепа, вяра в нас, но и са пример за сериозността, която победата изисква! За 8 години аз натрупах знания в много повече от математика. Научих, че с труд и постоянство, всичко е възможно.

Илияна Боева

Илияна Боева

Випуск 2016

Университет: University of Leeds (2016-2019)
Специалност: Fashion Design
Фирмата в която работя: Pixel Pool
Позиция: 3D Fashion Artist

 

ПЧМГ е мятото в което порастнах, там прекарах 8 години от своя живот. През тези 8 години научих много не само по учебните предмети, а и за света извън училище. Всичко което ми даде ПЧМГ ми помогна за да стигна тук, където съм сега.

Катерина Антова

Катерина Антова

Випуск 2016

Университет: Нов Български Университет
Специалност: Психология

 

Първа Частна Математическа Гимназия е моят старт в живота. Там съм научила какво означава да се трудиш. Там съм научила колко е приятно да успяваш. Там съм срещнала добри хора – хора, на които и до ден днешен знам, че мога да разчитам. Там съм срещнала най-добрите си приятели. Там е мястото, на което се връщам от време на време, да усетя топлината на доброто старо време, да си припомня детството и да се почувствам отново у дома.

Борис Ахчиев

Борис Ахчиев

Випуск 2019

Университет: University of Southampton
Специалност: Mechanical and Automotive Engineering

 

В момента уча Mechanical and Automotive Engineering в University of Southampton, който е 4-тият най-добър университет за инженерни науки в Англия. Смятам, че ПЧМГ е едно от най-добрите училища в България, не само заради отличната подготовка по всички предмети, а и защото обръща внимание на това, как се развиват учениците, като личности и какви са техните интереси. В ПЧМГ аз се чувствах част от едно голямо семейство. 

Ванисиа-Елена Цървенкова

Ванисиа-Елена Цървенкова

Випуск 2019

Университет: Windesheim Honorous College (Холандия)
Специалност: Global Project and Change Management 

 

Програмата е чудесна – изучаваме детайлно как се провеждат качествени проучвания, кои са най-успешните видове организация в днешните големи компании и отделяме много време на личностното си развитие. Програмата включва и практика – от първата седмица ни се назначава проект, с който да направим позитивна промяна в нашата общност. На снимката сме аз и екипа ми, влизайки в града, в който трябва да сведем нерециклируемите отпадъци до минимум.